شهیدی كه خبر شهادتش در روز شهادت حضرت زهرا (س) به خانوادش رسید

برنامه حكایت جاودانگی پنج شنبه 16 دی ماه به زندگینامه شهید"مهدی صابری" از شهدای افغانستانی و فرمانده گروهان حضرت علی‌اكبر (ع) تیپ فاطمیون ، خواهد پرداخت.

1400/10/16
|
13:12
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، برنامه ی حكایت جاودانگی با موضوع گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و نگاهی به سیره قرآنی آن عزیزان هر هفته از رادیو قرآن پخش می شود.
معرفی كتاب، گزیده ای از وصیت نامه شهید و فرازهای قرآنی آن، خاطرات شهید از زبان همسر، روایت گوشه ای از زندگی شهید با صدای وی و خانواده، پخش گوشه ای از فیلم، كلیپ و یا سریالی كه با محوریت زندگی شهید مورد نظر ساخته شده و گزارش مردمی از بخش های مختلف این برنامه مستد - تركیبی است.
در برنامه روز پنج شنبه 16 دی ماه به زندگینامه شهید"مهدی صابری" از شهدای افغانستانی و فرمانده گروهان حضرت علی‌اكبر (ع) تیپ فاطمیون پرداخته خواهد شد.
در چهارده فروردین سال 68 به‌عنوان اولین فرزند خانواده در مشهد بدنیا آمد پدرش روحانی بود و به‌همین‌جهت پس‌از مدتی خانواده صابری به قم مهاجرت كردند و دوران كودكی و جوانی مهدی در جوار حرم مطهر حضرت معصومه ( س) سپری شد مهدی صابری تازه خواندن و نوشتن را آموخته بود كه در هیئت ام‌ابیها (س) مداحی می‌كرد. بچه‌های مسجد و همسایه‌ها هنوز صدای خوش قرآن خواندن او را در یاد دارند . مهدی دنیای خود را خوب دید و شناخت و در چنین دنیایی نوكری اباعبدالله را برگزید . نوجوانی اش با طبیعت ،كوه، دشت، دوچرخه ،كوهستان، مسجد، و گذراندن دوره‌های آموزشی امداد و نجات و هلال‌احمر سپری شد.
بیست و چهار پنج سال بیشتر نداشت اما فرمانده توانای گروهان حضرت علی‌اكبر (ع) نیروی مخصوص تیپ فاطمیون بود، تیپی كه امروز تبدیل به لشكر شده است. در ماجرای گرفتن «تل قرین» كه اهمیت فوق‌العاده‌ای در از بین بردن كمربند حائل رژیم صهیونیستی در بلندی‌های جولان داشت، اواخر سال 93 به شهادت رسید.
فرمانده دسته‌های ویژه از تیپ فاطمیون بود رفاقت خاصی با شهید صدر زاده داشت . در بین نیرو‌ها به شجاعت معروف بود.
شهید مهدی صابری به‌علت لیاقت و رشادت‌هایی كه از خود در میدان جنگ نشان داده بود به‌عنوان فرمانده گروهان علی‌اكبر لشكر فاطمیون انتخاب‌شده بود و همیشه در عملیات‌ها به‌عنوان فرمانده گروهان خط شكن شركت می‌كرد . در میدان جنگ نه‌تنها رزمنده شجاع و فرمانده‌ای لایق بود بلكه بعلت آشنایی با امور پزشكی به‌عنوان پرستار و نیروی امدادی هم در كنار رزمندگان قرار می‌گرفت و سرانجام پس‌از شش ماه حضور دلیرانه در خط مقدم در تاریخ چهارده اسفند 93 و در جریان تسخیر و ایمن‌سازی تل قرین كه درگیری شدیدی بود در اثر اصابت مستقیم سه گلوله به سر و سینه و پهلو به دوستان شهیدش ملحق شد.
**********
اولین‌بار در شهریور سال 93 برای دفاع از حرم بی‌بی زینب كبری ( س) عازم شد و با نام جهادی غلامحسین درمیان رزمندگان شجاع لشكر فاطمیون جای گرفت اولین مأموریتش در سوریه سه ماه‌ونیم طول كشید و سپس از این مدت و پس‌از این مدت به دیدار خانواده در قم بازگشت. شهید صابری در اولین مرخصی‌اش همراه مادر راهی حرم امام هشتم شد و اذن شهادت را از حضرت امام رضا ( ع) گرفت و بعد از یك ماه كارهای عقب‌افتاده شخصی‌اش را به سامان رساند و مجدداً بازگشت اما این‌بار سفرش متفاوت بود و دیگر برگشت و زمینی نداشت به نقل از مادرش مهدی در همان ورودی حرم امام هشتم از من خواست كه برای شهادتش دعا كنم و در جواب این‌كه گفتم اگر تو شهید شوی من تنها می‌مانم و كسی را ندارم گفت نگران نباش همان كسی كه ما برایش شهید می‌شویم هوای خانواده شهدا را دارد.
پدرش می گوید :وقتی بعد از این بار اول كه رفت، برگشت دو روز بیشتر در قم نماند و به مادرش گفت باید به مشهد برویم. بعد از زیارت در صحن طلا خنده ای كرده بود و به مادرش گفته بود من امضای شهادتم را از امام رضا(ع) گرفتم. به من گفت بابا من دفعه اول برای دلم رفتم اما حالا فكر می‌كنم وظیفه باشد چون نیروهای فاطمیون از همه لحاظ در آنجا نقش دارند.

دفعه دوم گفت به عنوان وظیفه می‌روم و در ایام فاطمیه برمی‌گردم، چون ما به همراه مادرش دهه فاطمیه را روضه می‌گیریم، گفت بر می‌گردم تا هم به شما كمك كنم و هم كارهایم را انجام دهم، همان روز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) هم برگشت اما نه خودش. خبر شهادتش را برایمان آوردند.
**********
شهید صابری، یك‌تنه هر كاری انجام می‌داد به قول معروف همه فن حریف بود، از آشپزی در هیئت گرفته تا كارهای امدادی، فنی، مخابراتی و اقدامات تخصصی عملیاتی. همیشه سنگ تمام می‌گذاشت. برایش فرقی نداشت كجا كار می‌كند، با كدام تیم شریك است یا كاری كه می‌كند چه چیزی است. هرجایی كه بود بهترین بود. بعد از شهادت او، سنگینی جای خالی‌اش روی دوش خیلی‌ها حس شد. این‌ها را پدر شهید «مهدی صابری» می‌گوید.

همه او را به یك دل‌بستگی خاص می‌شناختند؛ آن هم حُبّ حضرت علی‌اكبر (ع) بود. هر جا كه به نام علی‌اكبر (ع) مزین بود مهدی صابری هم یك‌گوشه‌ آن مشغول بود. فرقی نداشت هیئت محلی‌شان باشد یا گروهان مخصوص تیپ فاطمیون. برای همین وصیتش را بعد از بسم‌الله با «یا علی‌اكبر ِ لیلا» آغاز كرد. رفته بود كه برای ایام فاطمیه برگردد، همین هم شد. روز شهادت حضرت زهرا (س) خبر شهادتش را آوردند. پیكر مطهر این شهید و سه تن دیگر از شهدای لشكر فاطمیون هم‌زمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) با حضور مردم شهر مقدس قم تشییع و در قطعه شهدای مدافعان حرم بهشت معصومه (س) به خاك سپرده شد.
فضای برنامه را معطر كنیم به صدای شهید مهدی صابری از شهدای مدافع حرم در خط مقدم كه دقایقی قبل از شهادت او و توسط خودش ضبط شده است.

سبك زندگی شهید مهدی صابری از نگاه پدر:
در همان دوره پیش دبستانی، حدوداً یك جزء قرآن را حفظ بود. الحمدالله حافظه قوی داشت. حافظه خوبی داشت. تا رسید كلاس اول، دوم ابتدایی. آن زمان سید طباطبایی كه حافظ قرآن است، كوچك بود. پدرشان یك موسسه‌ای داشت. موسسه حفظ قرآن در یك سال. یك آزمونی داشتند كه سوره بقره و سوره آل عمران را 200 دانش آموز حفظ می‌كردند و از بین این‌ها حدوداً 80 نفر انتخاب می‌شدند كه حافظ كل شوند. در آن جا هم امتحان داد و قبول شد. منتهی بعدش من در افغانستان مشكلاتی برایم پیش آمد كه ایشان نتوانست ادامه دهد.
بعد از كلاس پنجم و ششم ایشان با هیئت آشنا شد. ما سمت خاك فرج قم می‌نشستیم. هیئتی داشتیم به نام هیئت ام ابیها. ایشان همان طور كه در سن كوچكی حافظ بود صدای خیلی خوبی هم داشت. معلم خیلی خوبی داشت كه الآن هر جا هست خداوند نگهدارش باشد به نام آقای جعفری، خیلی پرورش می‌داد مهدی را، به اصطلاح قرائت صبحگاهی قرآن به عهده ایشان بود.
معلمش در یك مسجدی فعالیت می‌كرد. ایام مناسبت‌ها مهدی را می‌برد آن مسجد تا نوحه بخواند، مخصوصاً در ایام محرم. مهدی از زمان كوچكی با هیئت بزرگ شد. صدای خیلی قشنگی داشت. آن زمان تازه شبكه قم راه افتاده بود. یك نوحه سینه زنی حضرت ابوالفضل العباس را خوانده بود و شبكه قم ضبط كرده بود و پخش می‌كرد. خیلی قشنگ می‌خواند.
مهدی ِ من خیلی مهربان بود مخصوصا با آدم‌های فقیر، ضعیف و ناتوان. همه‌جا اینطور بود فرق نمی‌كرد كه كجا باشد. در همین كوچه‌ای كه هستیم همه آذری‌زبان هستند. آدم‌های مقیدی هستند و خیلی با مهدی خوب بودند كوچك و بزرگ همه با او رفیق بودند مهدی در همه مراسم‌هایشان شركت می‌كردند
كار هر مسلمانی به او می‌افتاد مشكلاتش را حل و فصل می‌كرد همه می‌گفتند نگذارید برود ما می‌گفتیم مهدی كه عاشق ائمه(ع) و اهل بیت(ع) است، نمی‌شود جلویش را گرفت. دوسال بود كه می‌خواست برود می‌گفتم شما بروی خواهرهایت تنها می‌شوند. دو تا خواهر دارد. در هیئت‌ها به من می‌گفت مادر از ته دلت برایم سر نماز و در این مجالس دعا كن. نمی‌دانستم حاجتش چیست من همیشه سر نمازهایم برای حاجتش دعا می‌كردم كه الحمدلله عاقبت بخیر شد. نیتش این آخری‌ها فقط این بود كه من راضی باشم و دلم اجازه بدهد كه به سوریه برود. یك سری بین مرخصی‌هایش به مشهد رفتیم موقعی كه به صحن آمدیم، دیدم دارد می‌خندد گفت «اجازه شهادتم را از آقا امام رضا(ع) گرفتم». گفتم مادر اگر شما بروی من تنها هستم و دیگر كسی نیست مرا به اینجا بیاورد با لبخند به من گفت «خدا هست».
به ائمه(ع) ارادت بسیار داشت. همیشه روی اعتقاداتش پایبند بود. الان كه نیست؛ نبودنش را خیلی حس می‌كنم. شهادت برای خود او خیلی خوب شد چون سعادتی بود كه خیلی دوست داشت نصیبش شود. از وقتی به سامرا حمله شد و آنجا را هدف قرار دادند خیلی گریه می‌كرد و سالگرد تخریب سامرا یا بقیع حالش بهم می‌ریخت. روزش را به ما گوشزد می‌كرد. كلاً مناسبت‌های مذهبی برایش خیلی مهم بود.
من مهدی را فدایی حضرت زینب(س) حساب كردم. اربعین به كربلا رفتم. تا به حال نرفته بودم. تل زینبیه كه نشسته بودم خیمه‌گاه دست راستم بود آنجا دلم عجیب برای حضرت سوخت گفتم مهدی ِ من الان برای شما در حال جنگ است، هیچ كدام از سختی‌های شما را به قدر ذره‌ای ما نچشیدیم و همه فرزندان ما فدای سر شما. ما خاك پای حضرت زینب(س) و مدافعان ایشان هم نیستیم.
دوست داشت دو پسر داشته باشد با نام‌های علی‌اكبر و علی‌اصغر/خودش علی اكبر ِ پدرش شد
شهید مهدی صابری قاری و حافظ قرآن بود. صدای رسا و زیبایی داشت.
لازم به ذكر است ،برنامه حكایت جاودانگی كاری گروه اطلاع رسانی و محافل رادیو قرآن به تهیه كنندگی سمیرا قنبری، گویندگی یاسر دعاگو ، روایتگری فضه سادات حسینی می باشد كه پنجشنبه ها ساعت 16:30 به مدت 25 دقیقه از رادیو قرآن پخش می شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا می توانند از طریق وب سایتWWW.radioquran.IR از پخش زنده شبكه استفاده و در جریان آخرین خبرهای رادیو قرآن قرار بگیرند.
از طریق موج اف.ام ردیف 100 مگاهرتز شنونده ما باشید.

📻 fm 100 mhz

آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:

🌐 www.radioquran.ir

instagram.com/radioquran_ir 🆔

http://sapp.ir/radioquran 🆔

https://www.aparat.com/radioquran.ir 🆔

راه های ارتباطی ما:

📩 30000100

☎️ 02122051632_02122043017

دسترسی سریع